Terug naar Nieuws

Kinderboekenweek 2020

Gepubliceerd op: , door: OBS Letterwies
Kinderboekenweek 2020

 Van 30 september tot 11 oktober is het weer tijd voor de jaarlijkse kinderboekenweek.

Tijdens de Kinderboekenweek 2020 gaan we terug in de tijd. Boeken brengen geschiedenis tot leven, waardoor de wereld van vroeger tastbaar wordt. We lezen in de klas spannende verhalen over ridders, verplaatsen ons in oorlogstijd of komen van alles te weten over de Oudheid.

 

 

De kinderboekenweek werd woensdagochtend feestelijk geopend door het uitspelen en vertellen van een mooi verhaal uit de geschiedenis, het verhaal van Hugo de Groot. Hij was gevangen maar ontsnapte in de boekenkist! De boekenkist staat de rest van de week in de hal van de school, waar we mooie boeken uit kunnen halen om te lezen.

Ook in de hal en in de gangen is een oudheidsmuseum ingericht, waar leerlingen oude spulletjes van thuis kunnen tentoonstellen. Er liggen al een heleboel oude foto's, een oude kassa, oude fossielen en nog veel meer. De moeite waard voor de leerlingen om hier eens een kijkje te nemen. 

De aandacht blijft echter wel bij het lezen en het bevorderen van het leesplezier. Want wie meer plezier heeft in lezen, leest beter. 

 

Het team van Letterwies wenst iedereen veel leesplezier!

Foto's

Bekijk ook

Doppen sparen

Gepubliceerd door: OBS Letterwies
Zoals u weet zamelen wij op school doppen in voor geleidehonden. In september hadden we 4 kilo en in oktober 7 kilo. De doppen brengen we naar een inzamelpunt in Winschoten.Voor meer informatie kunt ook kijken op www.geleidehond.nl/doppen 
 

Voorleeswedstrijd groep 7/8

Gepubliceerd door: OBS Letterwies
De Nationale Voorleeswedstrijd is de spannendste leesbevorderingscampagne voor groep 7 en 8. Ook de kinderen van Letterwies namen het tegen elkaar op op in verschillende wedstrijdrondes.  
 

Samenwerking met de Dierenborg

Gepubliceerd door: OBS Letterwies
 Vanaf najaar 2020 werken we eens per maand samen met de Dierenborg. De leerlingen verzorgen daar de dieren, we geven de dieren eten, maken de hokken schoon en vegen de paden. Op deze manier zoeken we verbinding met de natuur en onze omgeving, iets wat we op Letterwies hoog in het vaandel hebben staan. 
 

 OBS Letterwies

Schoolcoördinator: Alexander Schipper

Meidoornstraat 20
9944 AR Nieuwolda

0596 - 54 12 65

obsletterwies@sooog.nl