Kinderboekenweek 2020

Gepubliceerd op: , door: OBS Letterwies
Kinderboekenweek 2020

Van 30 september tot 11 oktober is het weer tijd voor de jaarlijkse kinderboekenweek.

Tijdens de Kinderboekenweek 2020 gaan we terug in de tijd. Boeken brengen geschiedenis tot leven, waardoor de wereld van vroeger tastbaar wordt. We lezen in de klas spannende verhalen over ridders, verplaatsen ons in oorlogstijd of komen van alles te weten over de Oudheid.

De kinderboekenweek werd woensdagochtend feestelijk geopend door het uitspelen en vertellen van een mooi verhaal uit de geschiedenis, het verhaal van Hugo de Groot. Hij was gevangen maar ontsnapte in de boekenkist! De boekenkist staat de rest van de week in de hal van de school, waar we mooie boeken uit kunnen halen om te lezen.

Ook in de hal en in de gangen is een oudheidsmuseum ingericht, waar leerlingen oude spulletjes van thuis kunnen tentoonstellen. Er liggen al een heleboel oude foto's, een oude kassa, oude fossielen en nog veel meer. De moeite waard voor de leerlingen om hier eens een kijkje te nemen.

De aandacht blijft echter wel bij het lezen en het bevorderen van het leesplezier. Want wie meer plezier heeft in lezen, leest beter.

Het team van Letterwies wenst iedereen veel leesplezier!

SOOOG MAGAZINE 2021 - FEBRUARI

Wij zijn ontzettend trots op alle mooie ontwikkelingen die wij zien. Zonder al ons personeel dat op het moment van schrijven heel druk is met het vormgeven van afstandsonderwijs en noodopvang, zouden die ontwikkelingen niet mogelijk zijn. Het geeft ons vertrouwen dat we met elkaar de toekomst goed tegemoet kunnen zien en daar zijn we heel trots op. Omdat alle kinderen in onze regio, ook in deze tijd, recht hebben op het allerbeste onderwijs en de allerbeste opvang.

SOOOG INFORMATIEBRIEF VOOR OUDERS/VERZORGERS - FEBRUARI 2021

Na weken thuisonderwijs waarin u uw kinderen hebt begeleid, gaan maandag 8 februari aanstaande de scholen weer open. Dat betekent dat er dan weer fysiek onderwijs gaat worden gegeven aan de leerlingen. We hebben ernaar uitgekeken om de kinderen weer te zien, maar er zijn ook gemengde gevoelens en zorgen.