Kinderboekenweek 2020

Gepubliceerd op: , door: OBS Letterwies
Kinderboekenweek 2020

Van 30 september tot 11 oktober is het weer tijd voor de jaarlijkse kinderboekenweek.

Tijdens de Kinderboekenweek 2020 gaan we terug in de tijd. Boeken brengen geschiedenis tot leven, waardoor de wereld van vroeger tastbaar wordt. We lezen in de klas spannende verhalen over ridders, verplaatsen ons in oorlogstijd of komen van alles te weten over de Oudheid.

De kinderboekenweek werd woensdagochtend feestelijk geopend door het uitspelen en vertellen van een mooi verhaal uit de geschiedenis, het verhaal van Hugo de Groot. Hij was gevangen maar ontsnapte in de boekenkist! De boekenkist staat de rest van de week in de hal van de school, waar we mooie boeken uit kunnen halen om te lezen.

Ook in de hal en in de gangen is een oudheidsmuseum ingericht, waar leerlingen oude spulletjes van thuis kunnen tentoonstellen. Er liggen al een heleboel oude foto's, een oude kassa, oude fossielen en nog veel meer. De moeite waard voor de leerlingen om hier eens een kijkje te nemen.

De aandacht blijft echter wel bij het lezen en het bevorderen van het leesplezier. Want wie meer plezier heeft in lezen, leest beter.

Het team van Letterwies wenst iedereen veel leesplezier!

Nieuwsbrief ouder(s)/verzorger(s) - juni 2022

Het schooljaar zit er bijna op en de leerlingen hebben weer een volgende stap gezet in hun ontwikkeling. Met die ontwikkeling zijn wij elke dag heel druk bezig. Juist daarom willen wij als SOOOG intensief samenwerken met Kinderopvang Winschoten (KiWi).

Doppen sparen

Zoals u weet zamelen wij op school doppen in voor geleidehonden. In september hadden we 4 kilo en in oktober 7 kilo. De doppen brengen we naar een inzamelpunt in Winschoten.Voor meer informatie kunt ook kijken op www.geleidehond.nl/doppen

Goede doel - doppen sparen

We zien dat er nog steeds goed doppen gespaard wordt. Sinds januari hebben we al 17 kilo binnen. Deze doppen worden naar een depot gebracht. Per kilo doppen ontvangt KNGF Geleidehonden een vergoeding.Zo steunen we de opleiding van geleidehonden en het spaart ook het milieu.

Adjunct-Directeur: Alexander Schipper