Terug naar Nieuws

Projectweek bouwen

Gepubliceerd op: , door: OBS Letterwies
Projectweek bouwen

 

 

Tijdens de projectweek zag het schoolplein van Kindcentrum Letterwies in Nieuwolda er wat anders uit dan normaal. Er werden namelijk een heleboel hutten gebouwd door de leerlingen. De gehele week stond namelijk in het teken van bouwen.

 

Talentontwikkeling is een belangrijk onderdeel van het onderwijs. Naast rekenen en taal worden de leerlingen uitgedaagd om te ontdekken waar hun talenten liggen. De ene leerling bleek goed in timmeren, de ander beter in schilderen.

In de les leerden de leerlingen over materialen, constructies en gereedschappen, buiten konden ze het in de praktijk brengen. Er werden prachtige hutten gemaakt, zowel door de oudere als door de jongere kinderen. Daarbij hielpen ze elkaar en werd er flink samengewerkt. Er werden pallets, planken en zeilen gebruikt. Dankzij een heleboel ouders was er genoeg materiaal om gebruik van te maken. Er kan teruggekeken worden op een geslaagde projectweek, een heleboel leerlingen zeiden later wel graag bouwvakker te willen worden!

Schoolreis

Gepubliceerd door: OBS Letterwies
 Maandag zijn alle groepen op schoolreis geweest naar Drouwenerzand. Het was een gezellige dag met elkaar. 
 

Paasviering

Gepubliceerd door: OBS Letterwies
  Pasen Vanochtend vierden we samen Pasen op school. Eerst werd er een stevige bodem gelegd met het paasontbijt. Daarna waren er 5 activiteiten die de groepen leerlingen bij langs gingen. Notenschieten, broodjes bakken, eierenlopen, knutselen en lekker spelen in de gymzaal. Ook de paashaas kwam nog even langs met paaseitjes. Het was een gezellige ochtend, we bedanken alle (groot) ouders voor hun hulp!
 

 Kindcentrum Letterwies

Directeur: Alexander Schipper

Meidoornstraat 20
9944 AR Nieuwolda

0596 - 54 12 65

obsletterwies@sooog.nl