Nieuw schooljaar

We zijn dit schooljaar gestart met 16 kinderen. In de loop van dit jaar zullen er nog wel een paar kinderen instromen. Groep 1 telt 10 leerlingen en groep 2 heeft 6 leerlingen.

Er wordt gewerkt met de methode Kleuterplein. Deze methode besteedt o.a. aandacht aan taal, rekenen en wereldorientatie. Daarnaast gebruiken we ook regelmatig thema's van de Kleuteruniversiteit. Voor rekenen gebruiken we ook het spellenboek "Met sprongen vooruit". Daarbij ervaren de kinderen alles aan den lijve en wordt veel aanschouwelijk gemaakt. In de kleuterklas wordt er ook veel gespeeld in de verschillende hoeken, waarbij ze veel taal- en rekenervaringen opdoen. Voor de sociaal/emotionele ontwikkeling gebruiken we schoolbreed de methode Kwink.
Verder werken we regelmatig in de moestuin en doen iets in de omgeving van de school. Af en toe brengen we een bezoek aan het zorgcentrum het Hamrik in ons dorp.  Ook gaan we weleens naar de Dierenborg, hier gaan we dan met elkaar de dieren verzorgen. Of we maken een wandeling naar het “veldje”, daar gaan we dan appels plukken, schapen kijken, kikkers luisteren e.d.
Iedere dag doen we aan bewegen in het gymlokaal, spelletjes in de klas of buiten spelen.

In de klas wordt tevens veel aandacht besteed aan samenspelen, samenwerken en het samen delen. We streven naar een gezellige sfeer in de groep met een duidelijke structuur.

Doppen sparen

Zoals u weet zamelen wij op school doppen in voor geleidehonden. In september hadden we 4 kilo en in oktober 7 kilo. De doppen brengen we naar een inzamelpunt in Winschoten.Voor meer informatie kunt ook kijken op www.geleidehond.nl/doppen

Voorleeswedstrijd groep 7/8

De Nationale Voorleeswedstrijd is de spannendste leesbevorderingscampagne voor groep 7 en 8. Ook de kinderen van Letterwies namen het tegen elkaar op op in verschillende wedstrijdrondes.