Nieuw schooljaar

We zijn dit schooljaar gestart met 16 kinderen. In de loop van dit jaar zullen er nog wel een paar kinderen instromen. Groep 1 telt 10 leerlingen en groep 2 heeft 6 leerlingen.

Er wordt gewerkt met de methode Kleuterplein. Deze methode besteedt o.a. aandacht aan taal, rekenen en wereldorientatie. Daarnaast gebruiken we ook regelmatig thema's van de Kleuteruniversiteit. Voor rekenen gebruiken we ook het spellenboek "Met sprongen vooruit". Daarbij ervaren de kinderen alles aan den lijve en wordt veel aanschouwelijk gemaakt. In de kleuterklas wordt er ook veel gespeeld in de verschillende hoeken, waarbij ze veel taal- en rekenervaringen opdoen. Voor de sociaal/emotionele ontwikkeling gebruiken we schoolbreed de methode Kwink.
Verder werken we regelmatig in de moestuin en doen iets in de omgeving van de school. Af en toe brengen we een bezoek aan het zorgcentrum het Hamrik in ons dorp.  Ook gaan we weleens naar de Dierenborg, hier gaan we dan met elkaar de dieren verzorgen. Of we maken een wandeling naar het “veldje”, daar gaan we dan appels plukken, schapen kijken, kikkers luisteren e.d.
Iedere dag doen we aan bewegen in het gymlokaal, spelletjes in de klas of buiten spelen.

In de klas wordt tevens veel aandacht besteed aan samenspelen, samenwerken en het samen delen. We streven naar een gezellige sfeer in de groep met een duidelijke structuur.

SOOOG MAGAZINE 2021 - FEBRUARI

Wij zijn ontzettend trots op alle mooie ontwikkelingen die wij zien. Zonder al ons personeel dat op het moment van schrijven heel druk is met het vormgeven van afstandsonderwijs en noodopvang, zouden die ontwikkelingen niet mogelijk zijn. Het geeft ons vertrouwen dat we met elkaar de toekomst goed tegemoet kunnen zien en daar zijn we heel trots op. Omdat alle kinderen in onze regio, ook in deze tijd, recht hebben op het allerbeste onderwijs en de allerbeste opvang.

SOOOG INFORMATIEBRIEF VOOR OUDERS/VERZORGERS - FEBRUARI 2021

Na weken thuisonderwijs waarin u uw kinderen hebt begeleid, gaan maandag 8 februari aanstaande de scholen weer open. Dat betekent dat er dan weer fysiek onderwijs gaat worden gegeven aan de leerlingen. We hebben ernaar uitgekeken om de kinderen weer te zien, maar er zijn ook gemengde gevoelens en zorgen.